Συστατικά
Υλικά για τα ρεβύθια:
200 γρ. ρεβύθια μουλιασμένα
600 γρ. νερό
1 κρεμμύδι ξερό
1 καρότο
3 σκελίδες σκόρδο
Υλικά για τα κεφτεδάκια:
1 μάτσο φρέσκο κρεμμύδι
1/2 κουτ. γλ. κύμινο
1/2 κουτ. γλ. κόλιανδρο
1/2 κουτ. γλ. πάπρικα
1 ξύσμα λεμονιού
150 γρ. βρώμη
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. ρεβύθια μουλιασμένα
600 γρ. νερό
1 κρεμμύδι ξερό
1 καρότο
3 σκελίδες σκόρδο
Υλικά για τα κεφτεδάκια:
1 μάτσο φρέσκο κρεμμύδι
1/2 κουτ. γλ. κύμινο
1/2 κουτ. γλ. κόλιανδρο
1/2 κουτ. γλ. πάπρικα
1 ξύσμα λεμονιού
150 γρ. βρώμη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 12 ώρες.
- Τα βράζουμε μαζί με όλα τα λαχανικά σε χαμηλή φωτιά έως μαλακώσουν.
- Τα χτυπάμε σ΄ ένα μίξερ χειρός για να γίνουν μία πάστα.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα πλάθουμε.
- Τα ξεκουράζουμε για 5' στο ψυγείο και έπειτα τους δίνουμε ένα σφαιρικό σχήμα και τα βουτάμε μέσα σε αλεύρι.
- Έχουμε προθερμάνει σε μία κατσαρόλα λάδι ίσα να τα καλύβει και τα ψήνουμε έως πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
- Τέλος, τα μεταφέρουμε σε αποροφιτικό χαρτί.
Δείτε επίσης