Συστατικά
Υλικά Για ζύμη τάρτας:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. βούτυρο
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
Υλικά για την κρέμα αμυγδάλου:
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. πάστα αμυγδάλου
200 γρ. σαντιγή
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. βούτυρο
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
Υλικά για την κρέμα αμυγδάλου:
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. πάστα αμυγδάλου
200 γρ. σαντιγή
Εκτέλεση
Εκτέλεση για ζύμη τάρτας:
Εκτέλεση για την κράμα αμυγδάλου:
- Σ΄ ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά χρεισημοποιόντας το φτερό από το πολυμηχάνημα, και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα ώσπου να ενσωματωθούν.
- Έπειτα βγάζουμε την ζύμη μας και την τοποθετούμε σε φόρμες για τάρτα, πάχος δύο εκατοστών.
- Τέλος, σε όλη την επιφάνεια την τρυπάμε μ΄ ένα πιρούνι για να μην μας κάνει φουσκάλες και την ψήνουμε για 30΄ στους 160c.
Εκτέλεση για την κράμα αμυγδάλου:
- Σ΄ ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και την πάστα αμυγδάλου ώσπου να βράσουν.
- Στην συνέχεια τα αποσύρυμε και σ΄ενα αλο σκευος που εχουμε τοποθετησει την σοκολατα ριχνουμε το καυτό μίγμα και ανακατεύουμε με ένα ραβδομπλέντερ ώσπου να ενσωματωθούν.
- Τέλος, παίρνουμε 200 γρ. κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε μορφή σαντυγής την οποία την ενσωματώνουμε στο μίγμα της σοκολάτας.
- Μόλις είναι η ζύμη της τάρτας μας ρίχνπυμε την κρέμα σοκολάτας μέσα και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.