Συστατικά
Υλικά για πουρέ κουνουπίδι:
1 kg Κουνουπίδι
500 γρ. γάλα πλήρες
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. βούτυρο
1 κ.γλ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Υλικά για λαυράκι:
4 x 350γρ. φρέσκα λαυράκια φιλεταρισμένα
Ελαιόλαδο
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
1 kg Κουνουπίδι
500 γρ. γάλα πλήρες
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. βούτυρο
1 κ.γλ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Υλικά για λαυράκι:
4 x 350γρ. φρέσκα λαυράκια φιλεταρισμένα
Ελαιόλαδο
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Εκτέλεση για πουρέ κουνουπίδι:
Εκτέλεση για λαυράκι:
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κουνουπίδι και το βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και ανοίγουμε την φωτιά μέτρια προς χαμηλή.
- Κόβουμε μια λαδόκολα στο μέγεθος της κατσαρόλας και την τοποθετούμε ώσπου να εφάπτει στο γάλα.
- Μόλις έχει μαλακώσει το κουνουπίδι τα χτυπάμε όλα μαζί σ΄ ένα μπλέντερ ώσπου να πάρουν μία λεία υφή.
Εκτέλεση για λαυράκι:
- Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, στην συνέχεια απ΄ την μεριά της πέτσας του ψαριού λαδόνουμε και αλατοπιπερόνουμε.
- Μόλις έχει κάψει το τηγάνι μας τοποθετούμε το φιλέτο απ΄ την μεριά της πέτσας και το αναποδογυρίζουμε μόλις έχει πάρει ένα χρυσαφένιο τραγανό χρώμα και κλείνουμε την φωτιά σβήνοντας με χυμό λεμόνι.